Program

Jean-Christophe Renault & Special Guests

24 september 2021 / 19:00
Cité Miroir
Ticket

Jean-Christophe Renault & Special Guests

Jean-Christophe Renault Piano Solo + Special guests: 'All Together Now Or Never'

Een concert over piano solo en zang, met Malabika Brahma en Thierry Devillers (zang).

Twee stemmen, twee werelden. De Baûl-muziek van de Indiase zangeres Malabika: een muziek in voortdurende beweging, op zoek naar het absolute, uit een traditie die door Tagore werd bewonderd. Thierry's stem is Tout est joli/All is pretty... hier zingt en reciteert hij, zigzaggend, de teksten en de ongewone muziek van een pianist-Robinson. Het is ook een kans om eindelijk live het prachtige album "Ears Have No Eyelids" te ontdekken dat in 2020 uitkomt op Flak Records.

"Jean-Christophe Renault is een meester in de kunst van het temmen van stiltes, luchthartigheid en adempauzes...Hij walst (zonder titel), brengt hulde aan Nina Simone, lijdt mee met de ballingen van Lampedusa...huldigt integere mensen en, als de landedelman die hij is, begroet hij ons met een paar Zabonprés variaties, in Stoumont in het hart van zijn geliefde Ardennen..." Hugues Dorzée in Imagine

"Uit de jazz put hij zijn vrijheid van schrijven, uit de Franse impressionistische muziek zijn kracht van evocatie... en uit de wereldmuziek zijn reislust. "Gilles Bechet in Bazar.

Tijdstip van doorgang: 
19:00