Program

DIANA KRALL

zondag 28 mei 20:00 - Le Forum
Ticket

Dit uitzonderlijke concert vindt plaats in het kader van het festival Jazz à Liège en het 100-jarig bestaan van het Forum. Let op: deze zal niet beschikbaar zijn als onderdeel van de PREMIUM festival PASS en alleen via losse tickets in de verkoop op 5 oktober om 11:00 op www.leforum.be.

DIANA KRALL

Diana Krall: een even duizelingwekkend als divers repertoire

Met haar pre-bop pianostijl en sensuele stem verleidt Diana Krall sinds de jaren negentig de jazzscene en groeit ze geleidelijk uit tot één van de grootste pianisten van de hedendaagse jazz. Sinds haar internationale doorbraak in 1999 met het album "When I Look In Your Eyes" is ze ook een van de best verkopende jazzmusici geworden. Als ze geen Nat King Cole standards herneemt, verdiept ze zich in het Braziliaanse bossanova-repertoire. Maar ze is evenzeer bedreven in het spelen van de nostalgische kant - ze heeft een "special Christmas" album uitgebracht - of het verkennen van de grenzen van New Orleans jazz en Americana ("Glad Rag Doll"). Ze heeft met succes een zeer divers repertoire bestreken.

In september 2020 bracht de veelbekroonde pianiste haar vijftiende soloalbum uit: 'This Dream of You' brengt 12 niet eerder uitgebrachte tracks samen die in de periode 2016-2017 in de studio met Tommy LiPuma zijn opgenomen. Het album is een eerbetoon aan de Grammy-winnende producer die in 2017 overleed.

Terug in België en voor het eerst in Luik speelde ze een reeks uitverkochte concerten in ons land. Ze is werkelijk uitzonderlijk op het podium en gaat het Belgische publiek opnieuw bekoren. De ongelooflijke akoestiek van deze zaal versterkt nog de warme stem en het virtuoze spel van de zangeres en pianiste. Als u deze zomer fan wilt zijn, koop dan nu uw tickets! Ze gaan in de verkoop op 5 oktober om 11:00 uur op www.leforum.be

Tijdstip van doorgang: 
20:00