Program

Jean-Christophe Renault

zaterdag 27 mei 19:00 - Trocadero
Ticket

Jean-Christophe Renault

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe solo piano album, "Under Troubled Waters" (Flak Records / Pias), zal Jean-Christophe Renault optreden op zaterdag 27 mei in Trocadéro.

In 2023 ga ik door met mijn één-op-één sessies met mijn trouwe metgezel op de weg en met het verkennen van de midden- en infrageluiden van het toetsenbord. In 'Ears Have No Eyelids' eerde ik mijn verschillende mentoren, hier is het eerder een postuum bedankje aan mijn grootmoeder, een pianiste. Vanaf mijn jongste jaren liet ze me 'Pictures at an Exhibition' van Modeste Moussorgski horen... "Noten kunnen dus zoveel gevoelens uitdrukken, zoveel beelden oproepen", dacht ik toen... Aan het begin van de oorlog in Oekraïne opende ik opnieuw deze partituur en speelde 'The Great Gate of Kiev' opnieuw, evenals het sublieme 'Il vecchio Castello'... Dit leidde tot het schrijven van 'Pictures of an Invasion'... en de wens om opnieuw op te nemen! 'Under troubled waters' is mijn zevende solo-album, zonder twijfel het meest minimalistische van allemaal... De Taoïstische filosoof Chuang Tzu zei: het mooiste cadeau dat men kan geven aan spraak is zwijgen, en daaraan voeg ik toe: het mooiste cadeau dat men aan muziek kan geven, is deze te laten drinken van stiltes..."

"Sommige muziek kalmeert, andere legt op of gaat zelfs tegen in. Die van Jean-Christophe Renault stelt voor... Een bescheiden man spreekt plotseling zijn eigen taal en verdient meer dan één luisterbeurt. Een piano die sano gaat..." (Etienne Bours-Imagine)

Foto: © Dominique Houcmant

Tijdstip van doorgang: 
19:00